top of page

Nukketeatterin uudenlainen syksy

Alkuun tunnustan, etten onnistunut siirtämään Teatteri Tuomikkoa digiaikaan. Minulta kyseltiin verkkomateriaalia ja alkuun sellaista ajattelinkin, mutta kun ei synny niin ei synny! Sen verran digiin taivuin, että tein Teatteri Tuomikolle uudet nettisivut ja nyt ne ovat vihdoin valmiit! Teatteri Tuomikon uudesta upeasta graafisesta ilmeestä vastaa Ankara Designin ihana Anna Aalto! Uudella ilmeellä on hyvä lähteä uudenlaiseen syksyyn!


Miksi etäteatteri sitten ahdistaa nukketeatterin tekijää? Minulle teatteri on ollut intohimo pikkutytöstä asti. Teatterikatsomossa sain niin vahvoja tunne-elämyksiä, että halusin itsepäisesti teatterista ammatin itselleni - siis nimenomaan teatterista, en elokuvasta tai TV:stä. Minulle teatterintaika syntyy samassa tilassa olevien ihmisten yhteisestä kokemuksesta ja siksi se taipuu huonosti digiaikaan. Toiset teatterintekijät ovat ottaneet ihailtavasti digihaasteen vastaan, mutta livepuutos on syönyt ainakin minun motivaatiota vallan vimmatusti. Kevät ja kesä onkin mennyt lähinnä muuttolaatikoita täyttäessä ja tyhjentäessä sekä uuden kodin remonttihommissa.


Edessä on siis uudenlainen syksy – epävarmuuden aika. Onneksi jokasyksyinen innostus näyttää taas nostavan päätään, vaikka monet totutut työkuviot loistavat poissaolollaan ja kalenterissa ammottaa valtavia aukkoja. Motivaatiota nostaa koulujen ja päiväkotien aukiolo sekä uuden esityksen valmistamisen aloittelu. Uskon ja toivon, että sooloteatterin päiväkoti- ja kouluesityksiä on mahdollista järjestää edelleen, vaikka äkillisiin aikataulumuutoksiin pitää varautua. Joustavuus on päivän sana ja se onneksi luonnistuu minulta!


Uudenlaisia haasteita luo tietysti turvallisuuden takaaminen esityksissä. Koska haluan antaa tilaajille ihan oikeasti mahdollisuuden noudattaa turvavälejä esityksissäni, olen alentanut lisäesitysten hintaa. Esityksiä voi siis toistaiseksi tilata edullisemmin useamman peräkkäin. Ohjelmistossa on: Ukkosen poika, Taikaovet, Siivetön ystävä ja Mummo kertoi tarinoita. Kaikki esitykset ovat tilattavissa päiväkotiin, kouluun, kirjastoon tai tapahtumaan ympäri Suomen. Pääasiallinen alue on Etelä-Suomi, mutta kauemmaskin lähden mielelläni! Sairaana en tietenkään esiinny, koska turvallisuus ennen kaikkea!


Esitysten lisäksi Teatteri Tuomikko tarjoaa nyt entistä enemmän ja entistä innokkaammin työpajoja. Jos esityksiä ei pääse katsomaan isoihin katsomoihin, on teatteria päästävä tekemään itse! Viime tammi-helmikuussa pidin varjoteatterityöpajoja Lahden Lasten Talvikarnevaaleilla ja vitsi, että oli kivaa! Uusilta nettisivuilta löytyy työpajoja lapsille ja työpajoja aikuisille, käy kurkkaamassa! Lisää työpajoja on tulossa varsinkin lasten kanssa työskenteleville aikuisille, koska haluan madaltaa kynnystä tehdä teatteria lapsille ja lasten kanssa.


Kaiken lisäksi uusi esityskin on syntymässä! Motivaatio ja innostus on löytynyt, ohjaajan kanssa on pidetty ensimmäinen palaveri ja muutaman viikon päästä tapahtuu jo jotain jännää (vielä salaista) uuden esityksen tiimoilta! Esityksestä voin kertoa sen verran, että nimi on Suru puserossa ja ensi-ilta on lauantaina 13.2.2021 Pikkuteatterilla, Lahdessa, osana Lahden Lasten Talvikarnevaaleja!


Vaikka teatterialalla on paljon haasteita ja epävarmuutta, toivo elää! Kaikki tuki on kuitenkin tarpeen ja siksi rohkenenkin pyytää lisäpotkua teiltä, jotka olette Teatteri Tuomikon esityksiä nähneet: Kertokaa eteenpäin, jakakaa ja suositelkaa, jos olette pitäneet näkemästänne ja kokemastanne! Voi olla, että juuri sinun naapuri tai tuttu etsii lapsensa päiväkotiin esitystä, eikä ole vielä kuullutkaan minusta. Kiitos <3


Aurinkoa ja iloa!


Terveisin, Terhi
Comments


Uutisia ja ajatuksia

bottom of page