Mummo kertoi tarinoita


Anna valmistelee 81-vuotissyntymäpäiviään. Kylään on tulossa Annan lapsenlapsenlapsi Lotta, joka ei oikein usko, että isomummokin on joskus ollut lapsi. Synttärivalmistelujen lomassa Annan mieleen muistuu tarinoita ajalta, jolloin hänellä oli vielä pitkä letti ja hampaat suussa: ”Mummo kertoi tarinoita, kuinka kissa kirnus voita…”

Terhi Tuomikon sooloesitys on valmistettu alusta loppuun Lehtiojan palvelukeskuksessa, jossa hän on työskennellyt Vuoksi-hankkeen yhteisöntaiteilijana. Palvelukeskuksen asukkaiden lapsuusmuistot toimivat esityksen pohjamateriaalina ja heräävät henkiin lavastuksesta mm. esineteatterin keinoin. Esitys piirtää kuvan vanhuksen päivästä, jonka pitkissä minuuteissa ajan ja todellisuuden tasot sekoittuvat. Se antaa äänen ihmisille, joilla on paljon tarinoita kerrottavana, mutta vain vähän korvia kuuntelemassa. Esityksen tavoitteena on lähentää sukupolvia toisiinsa ja kannustaa ylisukupolviseen kohtaamiseen.

Esitys sopii kaikenikäisille, erityisesti kaikkein nuorimmille ja vanhimmille ja se on suunniteltu kiertämään pienissä tiloissa. Ensiesitys oli maaliskuussa 2017 Lehtiojan palvelukeskuksessa, Lahdessa.

Käsikirjoitus, lavastus, nukenrakennus ja esiintyminen: Terhi Tuomikko
Musiikki: Lasse Hukka
Piano: Marko Häkkinen (äänitteellä)
Laulu: Tiuku Tuomikko (äänitteellä)
Kuvat ja kuvankäsittely: Rami Rusinen
Ohjausapu: Sanna Heiskanen​

Hinta: 420€, lisäesitys 230€
Kesto: 30 min.
Tekniset tiedot: Tarvittava tila: 3m x 3m. Esiintyjä tuo valo- ja äänitekniikan mukanaan ja hoitaa ne itse. 

 

Tilaukset ja yhteydenotot

Terhi Tuomikko, p. 040-551 6130

teatterituomikko@gmail.com
.

  • Wix Facebook page
  • YouTube Social  Icon