top of page

Mummo kertoi tarinoita

teatteri_tuomikko Mummo kertoi tarinoita

Kaunis esitys syntymäpäiväjuhlien odotuksesta ja lapsuusmuistoista. Esitys sopii koko perheelle - erityisesti lapsille ja isovanhemmille yhdessä ja erikseen.

Esitys lapsille

Anna valmistelee 81-vuotissyntymäpäiviään. Kylään on tulossa Annan lapsenlapsenlapsi Lotta, joka ei oikein usko, että isomummokin on joskus ollut lapsi. Synttärivalmistelujen lomassa Annan mieleen muistuu tarinoita ajalta, jolloin hänellä oli vielä pitkä letti ja hampaat suussa: ”Mummo kertoi tarinoita, kuinka kissa kirnus voita…”

Esitys on valmistettu alusta loppuun lahtelaisessa Lehtiojan palvelukeskuksessa, jossa Terhi työskenteli Vuoksi-hankkeen yhteisöntaiteilijana. Palvelukeskuksen asukkaiden lapsuusmuistot toimivat esityksen pohjamateriaalina ja heräävät henkiin lavastuksesta mm. esineteatterin keinoin. Esitys piirtää kuvan vanhuksen päivästä, jonka pitkissä minuuteissa ajan ja todellisuuden tasot sekoittuvat. Se antaa äänen ihmisille, joilla on paljon tarinoita kerrottavana, mutta vain vähän korvia kuuntelemassa. Esityksen tavoitteena on lähentää sukupolvia toisiinsa ja kannustaa ylisukupolviseen kohtaamiseen.

Esitys sopii kaikenikäisille, erityisesti kaikkein nuorimmille ja vanhimmille ja se on suunniteltu kiertämään pienissä tiloissa. Ensiesitys oli maaliskuussa 2017 Lehtiojan palvelukeskuksessa, Lahdessa.

Käsikirjoitus, lavastus, nukenrakennus ja esiintyminen: Terhi Tuomikko


Musiikki: Lasse Hukka


Piano: Marko Häkkinen (äänitteellä)


Laulu: Tiuku Tuomikko (äänitteellä)


Kuvat ja kuvankäsittely: Rami Rusinen


Ohjausapu: Sanna Heiskanen​

 

 

ESITYS ON TILATTAVISSA PÄIVÄKOTEIHIN, KOULUIHIN, KIRJASTOIHIN, TAPAHTUMIIN yms.

Hinta: 420€ + matkakulut 25€ / 100km (edestakaiset matkat Lahdesta).

Lisäesitys ilman välipurkua 230€.


Kesto: 30 min (pystytysaika 1,5h, purkuaika 1h)


Tekniset tiedot: Tarvittava tila: 3m x 3m + sähköpistoke. Esiintyjä tuo valo- ja äänitekniikan mukanaan ja hoitaa ne itse. 

TILAA ESITYS tai kysy lisätietoja: 

p. 040-551 6130 tai teatterituomikko@gmail.com

 

Katso esittelyvideo:

Kuvaus: Rami Rusinen, leikkaus: Mia Forss

bottom of page