top of page

Teatteri Tuomikon esiripun takaa...

Teatteri Tuomikko

Teatteri Tuomikko on yhden unelmani täyttymys. Se on soolonukketeatteri, jossa pääsen tekemään laadukkaita esityksiä lapsille tärkeistä aiheista, kiertämään päiväkodeissa, kouluissa, kirjastoissa ja tapahtumissa ympäri Suomen ja tuomaan iloa ja toivoa pienten ihmisten elämään.

teatteri_tuomikko_tunnus_pysty_sininen.png

Ensimmäisen sooloesitykseni tein matkalaukkuun. Varasin markkinapaikan Anianpellon markkinoilta, Asikkalasta, lainasin markkinateltan ja esitin esitystäni non-stop-periaatteella 27 kertaa kahden päivän aikana. Esitys oli Tarina jaloista ja vuosi 2010. Siitä kaikki lähti.

Tein monta vuotta sooloesityksiäni Nukketeatteri Niveltämössä. Neljännen isomman sooloesitykseni valmistuessa, vuonna 2019, otin käyttöön nimen Teatteri Tuomikko. Oma nimi luo pysyvyyttä ja asiakkaani voivat luottaa, että Teatteri Tuomikko on yhtäkuin minä. Tammikuussa 2022 Teatteri Tuomikko rekisteröitiin kaupparekisteriin, joten pieni kiertueteatterini on nykyään toiminimi ja minä nukketeatteriyrittäjä. 

Teatteri Tuomikon missio

Minulle on tärkeää tehdä oma pieni osani, jotta maapallo olisi parempi paikka elää. Haluan kertoa tarinoita, jotka vahvistavat lapsen uskoa itseensä ja tulevaisuuteen. Haluan tehdä esityksiä, jotka kannustavat hyvyyteen ja oikeudenmukaisuuteen ja antavat ajattelemisen aiheita. Osa esityksistäni on koskettavia, osa jopa liikuttavia, mutta kaikissa on onnellinen loppu. Haluan antaa lapsille turvallisia tunne-elämyksiä ja johdattaa heidät hetkeksi matkalle mielikuvituksen maailmaan. 

Saan usein palautetta, että on ihanaa, kun nukketeatteriesitykseni ovat niin rauhallisia. Tavoitteeni onkin antaa lapsille vastapainottavia kokemuksia nopeatempoisten animaatioiden rinnalle. Musiikki on tärkeässä osassa esityksissäni ja ne sävelletään aina esitystä varten. Musiikki auttaa osaltaan rytmittämään esitystä ja luomaan erilaisia tunnelmia. Musiikki, kiinnostava tarina ja tietysti nuket, jotka heräävät henkiin yleisön edessä ovat suorastaan mystinen yhdistelmä, joka vangitsee katsojien huomion. Tuntuu uskomattomalta, kun ihan pienet taaperotkin jaksavat seurata esityksen alusta loppuun. Se ei kuitenkaan ole poikkeus, vaan niin tapahtuu useimmiten.

Rauhallisten nukketeatteriesitysten vastapainoksi löytyy Teatteri Tuomikon ohjelmistosta myös Täti Hattara, klovni, joka pistää tuulemaan kerta heitolla. Täti Hattara ottaa yleisön mukaan ja hänen läsnäollessaan lapset saavat loistaa älykkyydellään. Ilo ja nauru ovat tärkeitä voimavaroja ihmiselle ja niiden ylläpitoa varten syntyi korona-aikana tämä pöljä lastenvahtihahmo. Klovnerian tekeminen on vaatinut hyppäämistä omalle epämukavuusalueelle ja se on ollut todella jännittävää, mutta myös innostavaa ja ammatillisesti erittäin kehittävää. Odotan innolla tulevia seikkailuja Täti Hattaran kyydissä.

Teatteri Tuomikon ohjelmistoon on ajanmittaan tulossa erilaisia nukketeatteriin pohjautuvia hahmoja ja esityksiä. Kuten sanottu, innostun helposti uusista asioista ja uusia ideoita syntyy. Toteutan niitä sillä tahdilla, kuin yhden ihmisen aika ja voimat riittää :) 

Jos haluat tietää mitä Teatteri Tuomikossa milloinkin on meneillään, ota seurantaan @teatterituomikko Instagramissa ja Facebookissa! -> 

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page