top of page

Teatteri Tuomikko - uuden alku

Ihmeellisen lämmin syyskuun alku ei juuri muistuttele siitä, että on jo syksy. Keltaisia lehtiä on vasta muutama, eikä sateet ja koleus ole vielä ajaneet laittamaan takkaan tulia. Vaikka luonto elää ennemmin loppukesää kuin alkusyksyä, on uusi lukuvuosi jo hyvässä alussa. Alussa, tosiaan! Minä rakastan alkuja ­- luulen, että se johtuu siitä, että olen loppukesän lapsi. Vietän synttäreitäni silloin, kun koulu on juuri alkanut, uudet harrastukset ovat vielä jännitystä täynnä ja opiskelukaverit näyttävät vielä vierailta - ihanan innostavaa aikaa!


Teatteri Tuomikko avaa ovet kulisseihin - sieltä löytyy Terhi ja hänen nukkensa!

Tänä syksynä elän taas yhtä uutta alkua. Teatteri Tuomikko on virallisesti aloittanut toimintansa jo alkukesästä, mutta syksy tuo asiaan konkreettisuuden. Tässä minä olen: yksin oman teatterini kanssa. Koko lukuvuodeksi en ole sopinut muita töitä, jotta kerrankin olisi aikaa panostaa tähän. Olen tehnyt sooloesityksiä pitkään ja voisi ajatella, ettei paljonkaan ole muuttunut. Opettelen kuitenkin joka päivä uutta. Kuinka saattaa pieni kiertueteatterini ihmisten tietoisuuteen ja päästä levittämään nukketeatterin ilosanomaa kaikille sitä kaipaaville? Siinäpä haaste!Otan haasteen innolla vastaan! Haluan viedä nukketeatteriesityksiä päiväkoteihin, kouluihin, kirjastoihin yms. paikkoihin, jossa kaikilla lapsilla on mahdollisuus päästä katsomaan niitä. Haluan käsitellä aiheita, jotka ovat tärkeitä lapsille ja pistävät ajatukset liikkeelle. Haluan herättää tunteita ja auttaa ymmärtämään itseään ja toisia, jotta maailma olisi edes vähän parempi paikka elää. Haluan uskoa, että SADUT SUOJAA SATEELTA!


Valitsin Teatteri Tuomikon logoon sateenvarjon kuvan kolmesta syystä. Sateenvarjo on mielestäni kaunis esine, jossa yhdistyy iloinen ulkomuoto ja tarpeellisuus. Värikkäät sateenvarjot sateisena päivänä saa väistämättä hymyn huulille. Erityisen ilahduttavaa on, jos sellainen löytyy omasta repusta kuuron yllättäessä. Toiseksi sateenvarjo symboloi suojaa. Sen alla on turvassa sateelta, mutta myös pahoilta asioilta maailmassa. Lisäksi saduissa sateenvarjo voi muuntautua moneksi: sillä voi purjehtia ja lentää, taistella lohikäärmeitä vastaan ja vaikka tuudittaa peikkolapsia nukkumaan. Moneksi muuntautuva esine toimii hyvin juuri nukketeatterissa, joka suorastaan rakastaa muodonmuutoksia.


Minun muodonmuutokseni liittyy tähän blogiin ja Teatteri Tuomikon Facebook- ja Instagram-tileihin, joiden avulla olen päättänyt alkaa jakaa tarinoita Teatteri Tuomikon kulissien takaa. En ole ollut varsinainen some-velho, eikä minusta varmasti sellaista heti tulekaan, mutta lupaan kertoa sattumuksia ja ajatuksiani kiertävän nukketeatterin matkoilta ja kotipesästä.


Jos innostuit, tule mukaan kiertueteatterin matkaan! Seuraa Teatteri Tuomikkoa Facebookissa ja Instagramissa, lue blogia, tilaa esitys tai pyydä minut kouluttamaan. Otan mielelläni kaikenlaiset ideat ja kommentit vastaan, joten laita viestiä somessa, sähköpostitse teatterituomikko@gmail.com tai soita minulle 0405516130. Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää!


Iloista syksyä ja uusia alkuja!


Toivottaa, Terhi


Comments


Uutisia ja ajatuksia

bottom of page