top of page

Esitys surusta lapsille

Suru puserossa saa ensiesityksensä Lahden Kaupunginteatterin Aino-näyttämöllä syyskuussa 2021! Vihdoinkin - sillä tätä esitystä olen tehnyt pitkään! Välillä surua käsittelevän esityksen tekeminen on tuntunut raskaalta. Koronan keskellä olisi kenties kaivannut pirteämpää aihetta käsiteltäväksi, mutta olen kokenut, että juuri nyt on erityisen tärkeää käsitellä myös vaikeita aiheita ja antaa toivoa tulevaisuuteen.


Nukketeatteriesitys Suru puserossa on lapsille suunnattu esitys surusta selviytymisestä
Peikko muistelee pupu-ystävää Suru puserossa nukketeatteriesityksessä. Kuva: Rami Rusinen

Miksi tein lapsille esityksen, joka käsittelee kuoleman aiheuttamaa surua?


Vuonna 2019 ensi-iltaan tullut esitykseni Ukkosen poika käsittelee lapsen vihan ja kiukun hallintaa. Yhden esityksen jälkeen eräs varhaiskasvattaja tuli juttelemaan kanssani ja kiittämään esityksestä. Hän kertoi, että on hienoa, kun tunteita ja niiden hallintaa käsitellään nykyään esityksissä. Hän oli kuitenkin tehnyt sellaisen huomion, ettei surua käsitellä lasten esityksissä, ei varsinkaan kuoleman aiheuttamaa surua. Aihe jäi pyörimään mielessäni ja noin vuoden kuluttua esitysidea oli hioutunut ja päätin tehdä Suru puserossa -esityksen.

En halua, enkä voisikaan, antaa keinoja surusta selviytymiseen. Olen halunnut tehdä esityksen, joka antaa tulevaisuuden toivoa ja uskoa siihen, että suurestakin surusta voi selvitä. Esityksessä kuljetaan yhden vuodenkierron läpi, syksystä seuraavaan kesään, joka auttaa lasta ymmärtämään ajan kulun, koska aika parantaa. Surun käsitteleminen ja siitä yli pääseminen vie aikaa. Kun on menettänyt jonkun tärkeän, saa itkeä, olla vihainen ja neuvoton, mutta saa myös nauraa ja mennä lopulta eteenpäin. Näitä asioita tuon esityksessä näkyväksi. Toivon, että esitys koskettaa pieniä ja isoja katsojia sekä auttaa käsittelemään kuolemaa ja surua pientenkin lasten kanssa.


Nukketeatteriesitys Suru puserossa sopii lapsille
Suru puserossa on läpisävelletty nukketeatteriesitys. Kuva: Rami Rusinen

Suru puserossa kertoo tarinan peikosta, jonka pupu-ystävä kuolee. Kaunis, läpisävelletty esitys on suunnattu n. 3-10-vuotiaille ja se antaa uskoa surusta selviytymiseen.


Esitykset syyskuussa 2021

Lahden Kaupunginteatterin Aino-näyttämöllä:

Kaikille avoimet esitykset:

La 11.9. klo 11.30 JA 13

La 18.9. klo 11.30 JA 13

Liput: 11,50€

 

Esitykset päiväkoti- ja koululaisryhmille:

Ke 8.9. klo 9.30 ja 10.30

To 9.9. klo 9.30 ja 10.30

Pe 10.9. klo 9.30 ja 10.30

Ke 15.9. klo 9.30 ja 10.30

To 16.9. klo 9.30 ja 10.30

Pe 17.9. klo 9.30 ja 10.30

Liput: 8€

Varaa liput: teatterituomikko@gmail.com tai 0405516130/Terhi


 

Toivottavasti näemme esityksissä! Koska Teatteri Tuomikko on kiertävä lastenteatteri, on tietysti myös Suru puserossa kiertue-esitys. Voit tilata sen helposti minne vain! Ota yhteyttä!


Iloa ja aurinkoa!


Toivottaa: Terhi

コメント


Uutisia ja ajatuksia

bottom of page