Yleisötyötehtävät auttavat käsittelemään nukketeatteriesitystä

March 20, 2018

Haluaisitko lasten pohtivan tärkeitä aiheita, mutta tarjolla tuntuu olevan vain sketsihahmoja?

 

Kuulostaako sana opetusnäytelmä todella vanhanaikaiselta?

 

Mielestäni nykyajan lapset tarvitsevat sormenheristämisen sijaan mahdollisuuksia ajatella ja oivaltaa itse. Sitä varten kehitin Siivetön ystävä -esitykseni yhteyteen yleisötyötehtävät, joiden avulla pääsee tekemisen kautta käsittelemään erilaisuuden ymmärtämistä, ennakkoluuloja ja opettelemaan suvaitsevaisuutta.

 

 

 

Soolonukketeatteriesitykseni, Siivetön ystävä, kertoo Aili-keijusta, joka ystävystyy Kukkuu-peikon kanssa, vaikka toiset siivekkäät ovat aina varoitelleet häntä siivetömistä. Haluan, että nukketeatteriesitykseni koskettaa ja laittaa ajattelemaan. Se antaa katsojansa samaistua satuhahmoihinsa ja antaa iloita, surra ja jännittää turvallisesti katsomosta käsin. Mielestäni hyvä nukketeatteriesitys voi olla myös nykyaikaisesti opettavainen eli käsitellä tärkeää aihetta ja haastaa katsojansa ajattelemaan itse.

 

Olen kiertänyt esittämässä Siivetöntä ystävää jo yli 50 kertaa! Sekä lapset että aikuiset ovat pitäneet esityksestä kovasti, mutta minusta on kuitenkin tuntunut, että esityksen jälkeen olen jättänyt katsojani oman onnensa nojaan aiheen käsittelyn kanssa. Kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että aihe on tärkeä, mutta aiheen syvempi käsittely jää helposti aikomukseksi, kun konkreettisia välineitä ei ole ollut saatavilla. Turhauttavaa kaikille!

 

Ongelman ratkaisuksi kehitin Siivetön ystävä -esityksen yhteyteen yleisötyötehtävät, joiden avulla aiheeseen pääsee syventymään leikin ja toiminnan kautta. Kuinka paljon helpompaa esityskokemuksen- ja aiheen käsittely onkaan, kun esiintyjältä saa tarkkaan mietityt tehtävät käsittelyn tueksi?!

 

Haluatko tutustua Siivetön ystävä -yleisötyömateriaaliin?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ps. Käy tutustumassa tarkemmin Siivetön ystävä -esitykseen:

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

TERHI TUOMIKKO

Olen lahtelainen nukketeatteritaiteilija. Teen Nukketeatteri Niveltämössä sooloesityksiäni, joita kierrän esittämässä ympäri Suomea. Esitykseni ovat ammattitaidolla toteutettuja ja ne käsittelevät tärkeitä aiheita, kuten erilaisuuden ymmärtämistä, ystävyyttä, sukupolvien kohtaamista ja elämän asennetta.

UUSIMMAT JULKAISUT

Please reload

ARKISTO

Please reload

TUNNISTEET

Please reload